Hemma från Italien!

Hemma från Italien!

Nu är vi hemma igen, som alltid så måste jag säga ”borta bra men hemma bäst”. Det är så skönt att vara tillbaka. Det är mycket som man saknar när man är iväg 2,5 vecka i lastbil, familjen, hunden, alla andra hästar, vännerna, kollegorna, en riktigt dusch, sin egen säng och den här sista veckan var jag även helt utan internet och mer eller mindre helt utan mottagning på mobilen eftersom min mobil gav upp och kastade in handduken – vilken mardröm! ;)
Men jag måste dock säga att vi har haft otroligt trevligt på vår resa, det gör inte riktigt lika mycket att man inte kan duscha när man blir placerad..;) Humöret har varit på topp, fina resultat, riktigt lyckade ritter och mestadels fint väder och stor sol!
Alla hästarna fortsatte dansa fram även andra veckan, dock så märkte man de sista tävlingsdagarna att de började bli lite trötta. Det tar på krafterna att vara på resande fot och det blev lite som en chock att komma till sommarvärmen.

På fredagen så startade jag både Emma och Dorn i Grand Prix ännu en gång, Emma gjorde en felfri jämn ritt med lite trött piaff och passage på slutet – men annars så var det nog vårt bästa faktiskt! Hon slutade på 64,4 % och strax utanför placering i hårt startfält! Dorn tyckte jag (och de mina) gick bättre än någonsin, mjukt, fint, jämt och lugnt för en gångs skull, inga större missar och bättre form än vanligt. Domarna däremot var inte alltför förtjusta, de var dock ganska oense om vad som var ”fel” men deras åsikter gjorde att vi fick 60,24 %.. Trist när man själv tycker att det var bra, men sånt är livet med bedömningssporter. Det känns iaf bra att jag börjar hitta knapparna på min fina springare.

Under lördagen startade Emma Grand Prix Special för andra gången, här började man tvärrmärka ganska tydligt att hon varlite för trött, framridningen blev inte heller den bästa då hon precis innan tappade en sko så att vi stressat fick leta rätt på en hovslagare mitt i allt. Menmen, sånt som händer. Vi gjorde ett fint program, men det blev lite missar i piaffen och passagen då hon helt enkelt var lite för trött, vi fick båda slita med våra sista krafter för att ta oss till den avslutande halten. Tyvärr var domarna väldigt ojämna denna start (konstigt då Emma är en ”lättbedömd” häst) och efter att något domslut drog ner väldigt så slutade vi på 62,6 % – vilket iofs är helt okej för att rida programmet för andra gången i livet.

Dorn startade sedan küren på söndagen, än en gång gjorde han ett jämt fint program, inga större missar förutom att vi hamnade lite före till musiken – men det känns inte så konstigt med tanke på att küren inte alls är gjord efter oss. Resultatet blev 63,8 % och det är vi nöjda med som avslut för den här gången!
Vill även tacka Mattias än en gång för lånet av hans kür!

Mattias hästar gick bra, både Limbery och Constantine gjorde fina ritter även de sista dagarna och fick ett par till placeringar och rosetter med hem i bagaget!

Nu har vi ägnat hela hemsresan och förta dagen här hemma att fira våra framgångar!
Jag har gjort min tävlingsdebut för i år, min debut i Grand Prix på Dorn, min debut i Internationell Grand Prix bland seniorer med båda hästarna, vi har fått våra första placeringar i Grand Prix, Emma är färdigkvalad till SM och har till och med fått två OS-kval!! Jag tror vi ska fortsätta fira allt det här ett tag till ;)

IMG_20150428_103527

Skriven av: : Sanna Nilsson

Dela denna post med andra på:

Skicka in kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

     

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>